Monday, 26 March 2012

short note from NHS =)

Something -.-

Mata
Apa kita pandang hari ni . Adakah benda berfaedah ? Adakah menambah pahala atau dosa? 

Mulut 
Apa kita cakap hari ni . Adakah benda tu membawa pahala atau dosa . Adakah cukup jumlah zikir, adakah cukup doa kita, adakah diterima semua amalan kita?

Tangan 
 Apa kita buat hari ni . Apa kita sentuh , Apa kita ditaip . 

Kaki
Mcm biasa pergerakan kita xterhad and xde halangan . So ke mana arah tuju kita? Ke mana arah perjalanan kita? Adakah ke masjid ? Adkah ke kelas majlis ilmu? 

Otak
Benda yg asyik buat kita berfikir dan kadang2 suka pikir bukan2


Setiap saat setiap minit setiap jam dan setiap masa



nota kaki* kdg2 apa aku ckp ni ada baik nya jgk .

Sunday, 25 March 2012

It's Finishing School ;')

24th March 2012
Faculty Business Management 
Taken at : UiTM kampus Puncak Alam 

Team : MDT (Manageable and Dependable Team) 

With : My Girlfriend Hanna, Wana, Aja and  Fath with Her bf Wanse . 



Kewajipan pertama :) 

 Kewajipan kedua :)



Lunch with McD  


Okay bak sini air! DAHAGA >.<




Bak sini sos please 
We all starving 

+____+



Si comel Farhana Suhaimi with her book for tulistulis :)



Okay senyum seindah suria both of you :)




Pergi cafe nak cari makan suddenly noticed we wearing tudung with same colour! :)




Never Give Up




Okay another pix with different smile



Call skandal . HAHA 




New Knowledge about Finishing School and we are DONE
GO GO MDT!! 

Saturday, 17 March 2012

UiTM Puncak Alam ;)


Apartment a.k.a Kolej Rafflesia 4 and 5 :)




tgh jalan nk pegi class sambil captured gambar yg terasa nak capture
tgh panas gila masa ni okay


well, puncak alam bakal hujan


jalan menuju kejayaan :D




tempat tinggi tu my faculty :D
 Faculty Office Management (FPTP) 
tapi dah  merge dgn business students so nm fac tu pun bertukar pada Faculty Business which is (FBM)


                                                     tempat student cari makan after class :)





                                                                 jerebu di puncak alam 
                                                                          7.30 a.m 
                                                            apa2 pun xnampak! kau ada?
                                                                          cool   :) 
 

 whole UiTM Puncak Alam Campus! :)
and tangga also
we called tangga batu caves sbb tinggi.
for those y xlarat xpayah gedik nk naik tangga tuh, >.<

btw nice view. 
kalau view malam lagi mabeles!!

Tadaaaaaa!


captured from Faculty Health Science :) 
(FSK) 


Mrs Nhs and Mr Izzat

I'm actually a coward,
when i watch horror movie,
i don't have the courage to open my eyes,
If i go to a high place,
 my legs will shake,
but for me the most scary thing is
when i can't see 
YOU

Mr. Izzat 


Thursday, 8 March 2012

Health Administration n Kolej Rafflesia

Semester 5 Bachelor of Health Administration Faculty Business Management UiTM Puncak Alam Selangor.  
 sekolah da start . kalau 1st week ni biasala penyakit malas gila nk pegi kelas. 1st week mana lec nk masuk kelas lagi kan :D tapi for certain subject tu kami terpaksa la pegi jugak sbb lec da pesan suh pegi . hoho


1st kelas aku for this sem kelas research , blaja dgn lec Dc Norehan nama dia . nice sgt. baik and funny too . xbosan lah masuk kelas :)


kelas kitorang dalam makmal so di samping dengar dia ckp kdg2 tgn bergerak dekat mouse mencari benda2 menarik di intenet . haha :) ala bukak fb biasa lah kan . xpun bukak main games angry bird. haha :D


sem ni subject2 yg aku amik xkurang hebatnya dgn sem lepas . kalau sem lepas subject killer medical coding ,medical terminology, and mostly subject health lah sbb aku amik health kan .  nak hafal semua term2 medical tu mmg berdarah otak ni ha >.< . time final je mcm org gila masing2 mngadap buku mcm nak amik doktor . bukan senang nak senang katanya . :D 


Tapi Alhamdulillah berkat usaha dan lec semua tolong semuanya berjalan lancar . Hopefully this sem membawa sejuta kejayaan buat aku . semoga segala ilmu yg dipelajari dapat dimanfaatkan . 


UiTM puncak alam 
:D


motif aku ambik gbr ni selit kat sini sbb awan tu nampak cantik . 
tu je sbnrnya. Eh suka hati la kan .
:)


ha kat blkg tu nmpak x constructions? 
haa tu fasa 2 punya . nk bina apartment lagi . :)
aku stay di rafflesia 2 :D
sape2 area sini kenal meh la melawat . 
:) 


withLOVE


Tag Price

HAHA 
tajuk xle bla 
bukan nk ckp apa pun saja bosan buat lah entry ni 

masa cuti hari tu .  tgh kemas2 dapur then aku terpandang ah satu bnda ni. tersusun je baik punya.
tengok2 benda kat bawah ni .
tag price roti . 
mcm pelik je kan nape bnda ni ada bnyk pulak kat rumah., then tya mak rupanya dia kata dia simpan . hoho. knp nk simpan benda ni . mcm interesting je kan colourful gtue . 


ada cerain2 org siap buat key chain ngn benda ni tau. 
korang xcaya ke? bluwek. haha :) xcaya sudah :P

lepas ni for those yg nk buat key chain leh la start kumpul benda ni bermula sekarang :D 
selamat maju jaya 
k bai 

Friday, 2 March 2012

sesi gulung baju masuk lam kandang

dgn malasnya 
dgn xde smgtnya 
dgn last minutenya
dgn slow motionnya
dgn kurang gigihnya

walau apa pon aku kena jugak kemas baju tudung shawls shirt pashmina bedak lip dan xlupa jgak cik neddy segala bagai masuk dalam kandang . kandang tuh beg blik kg tu laaa .

kucing aku mcm xmerestui je aku nk tggalkan dia
suasana mcm xnk bagi aku tggalkan umah ni je 
ala sedih nanti mesti rindu rumah bantal bilik 
:(


kurang 2jam lagi da nk bertolak.
See? skrg pon ak still mgdap benda ni :(
k bai